Ugrás a tartalomra

Terepasztalok és vasútmodellek építőkockákból az Északiban

Merülj el a vasút miniatűr világában!

Szeptember 27-29 között - “Mivel megyünk?” c. kiállításunkon - megtekintheted a Magyar L-es Vasút Klub (MLVK) vasútmodelljeit a híres dán építőjáték, a LEGO® építőelemeiből*.

Az MLVK terepasztalain megfigyelheted a hazai vasút történetét és jelenkorát meghatározó járművek 1:45 méretarányú modelljeit, amelyek a hazai állomások, vasútvonalak esztétikáját megidéző pályákon futnak. A vasúti infrastruktúrát városi és vidéki diorámák egészítik ki. Kövessétek a fejpályaudvarban végződő fővonal és a kiágazó mellékvonal pálya forgalmát!
A mellékvonali pályán óránként lesz lehetőségetek kipróbálni is a vonatvezetést.

Keressétek az apró, vicces jeleneteket, amelyeket az alkotók rejtettek el számotokra!

 

A Magyar L-es Vasút Klubról

Az Klub legrégebbi tagjai 2013 óta mutatják be a nagyközönségnek építményeiket, megannyi hazai és magyar vonatkozású jármű modelljét készítették el LEGO® kockákból.

A klub egyes tagjai - a kiállítások mellett - segítik a junior tagokat saját járműveik, terepasztalaik tervezésében és építésében, előadásokat, workshopokat is tartanak számukra. A non-profit klub évente 4-6 rendezvényen vesz részt az ország különböző pontjain. A vasúti járművek mozgásban történő bemutatása nem lehetséges terepasztal nélkül, így a klubtagok - egyéni döntésük szerint - különböző vasúti korszakok járműveihez passzoló állomásokat készítettek. Úgy tartják, a LEGO® építőjátékból történő vasútmodellezés egyik hatalmas előnye, hogy az elkészült modellek bármikor átépíthetőek, feljavíthatóak, így egy-egy új alkatrészforma megjelenése után a modellek roncsolásmentesen még élethűbbé tehetőek.

* LEGO® a LEGO Csoport vállalatainak védjegye, amely nem szponzorálja, nem engedélyezi és nem hagyja jóvá ezt a honlapot.