Ugrás a tartalomra

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum fotópályázatot hirdet

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

fotópályázatot hirdet

 

MIVEL MEGYÜNK?

 

címmel

 

Emberi létünkből fakad, hogy mindig megyünk valahová… Mégis ritkán tesszük fel a Mivel megyünk? kérdést magunknak. Az autóban a gázpedált, a villamoson a leszállásjelző gombot nyomjuk, felszállunk kerékpárunkra, a közeli trolibuszra, hajóra vagy akár repülőgépre. Utazás közben egyre kevésbé gondolunk arra, hogy mennyiféle közlekedési eszköz közül választhatunk napjainkban, és ezen járművek milyen úton nyerték el mai formájukat, funkciójukat, továbbá milyen hatással vannak kiszolgáltatott környezetünkre.

 

Fotópályázatunk célja, hogy visszahelyezzük a fókuszt a közlekedő ember és a közlekedési eszköz kapcsolatára, illetve a minket szolgáló járművek sokszínűségére.

 

Milyen alkotásokkal lehet pályázni?

 Olyan képekkel lehet pályázni amelyen egyaránt szerepel az utas vagy az utazó és a választott közlekedési eszköz.

 

Ki nyújthat be pályázatot?

 A pályázat mindenki számára nyitott, aki a nyilatkozatban foglalt feltételeket elfogadja. Egy pályázó legfeljebb 3 fotót nyújthat be.

 

Hogyan és meddig lehet pályázni?

 A pályaműveket a rendezveny@kozlekedesimuzeum.hu címre várjuk 2024. augusztus 31-ig. 

A szükséges felbontás minimum 3800 x 2600 pixel. Fájlformátum: JPG 

A pályázaton való részvétel feltétele a mellékelt nyilatkozat kitöltése, elfogadása és a képekkel való együttes beküldése.

 

A pályaművek elbírálása

 A pályaműveket a MMKM szakértői bizottsága bírálja el. A legszínvonalasabbnak ítélt alkotásokból kiegészítő kiállítás nyílik szeptemberben az Északi Járműjavítóban megtekinthető “Mivel megyünk?” c. időszaki tárlat keretében október végéig. A kiállított fotók alkotói tárgyi ajándékban részesülnek, továbbá páros belépőjegyet kapnak az időszaki tárlatra.

 

Letölthető dokumentumok