Ugrás a tartalomra

Hírek - Hirdetmények

Terepasztalok és vasútmodellek építőkockákból az Északiban

  • 2024 szeptember 18.

Merülj el a vasút miniatűr világában!

Szeptember 27-29 között - “Mivel megyünk?” c. kiállításunkon - megtekintheted a Magyar L-es Vasút Klub (MLVK) vasútmodelljeit a híres dán építőjáték, a LEGO® építőelemeiből*.

Múzeumok Éjszakája 2024

  • 2024 június 12.

A Múzeumok Éjszakáján kihagyhatatlan programokkal, izgalmas tárlatvezetésekkel várunk minden érdeklődőt a Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című kiállításunkban.
Érkezzen hozzánk múzeumunk Ikarus 211-es nosztalgia járatával!

A világ egyik legkisebb közlekedési kiállítása nyílt meg a Szabadság híd Vámszedőházában

  • 2024 május 27.

„Összekötve – Pest-Buda hídtörténete” címmel nyitott új kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, amely – a maga 2⨯13 négyzetméteres alapterületével – vélhetően a világ legkisebb állandó közlekedési kiállítása. A tárlat, amely a Szabadság híd pesti hídfőjének északi Vámszedőházában kapott helyet, bemutatja a Szabadság híd és a vámszedés történetét, továbbá betekintést ad a budapesti hidak múltjába magyar és angol nyelven.

Mivel megyünk? - Energiamix a közlekedésben címmel új kiállítást nyit a Közlekedési Múzeum

  • 2024 április 17.

Emberi létünkből fakad, hogy mindig megyünk valahová… Miközben az autó gázpedálját vagy éppen a villamos leszállásjelző gombját nyomjuk, bele sem gondolunk, hogyan jutott idáig a technológia, és hogy éppen mivel megy, ami visz minket. Bolygónk kétségekkel teli jövője szempontjából azonban korántsem mindegy, hogy milyen járművekkel, milyen környezeti terheléssel jutunk el úticélunkhoz.